Nog meer huwelijksfoto's...

Huwelijksfoto's : Veelgestelde vragen

In welke stijl maak jij je huwelijksfoto's?
Moeilijke vraag. In de loop der jaren heb ik een eigen stijl ontwikkelt die journalistiek is maar toch romantisch.
Moeten we zelf een locatie zoeken voor onze huwelijksfoto's of doet de huwelijksfotograaf dit?
Het is altijd leuk als jullie met een idee komen maar als jullie geen leuke plek weten gaan we samen op zoek naar een plek die jullie past en de beste huwelijksfoto's oplevert
Mogen we de shoot voor de huwelijksfoto's ook op een andere dag zetten?
Dat kan. Ik reken daar zelfs geen extra kosten voor. Er zijn wel enkele nadelen, zoals visagie en kapsel die opnieuw dienen te gebeuren. En je hebt natuurlijk ook wel een beetje een andere sfeer.
Hoeveel tijd moeten we die dag uittrekken voor het maken van de huwelijksfoto's tijdens de fotoshoot?
Als we minimum een uur kunnen fotograferen is dat meestal voldoende. Vergeet niet voldoende tijd uit te trekken voor eventuele verplaatsingen zodat geen stress ontstaat door een te krappe tijdsplanning. Mooie huwelijksfoto's krijg je pas wanneer je volledig kan ontspannen voor de camera van de trouwfotograaf.
Hebben we inspraak in de huwelijksfoto's die gemaakt worden?
Uiteraard! Als huwelijksfotograaf werk ik ook graag met mensen die zelf ideeën hebben over hoe het eindresultaat en hun huwelijksfoto's moet zijn.
Hoe lang op voorhand moeten we jou als huwelijksfotograaf boeken?
De agenda van een ervaren huwelijksfotograaf is snel volgeboekt. Maak snel een vrijblijvende afspraak ter kennismaking.

Huwelijksfoto's : Waarom spontaan? Waarom niet poseren?

Huwelijksfoto’s : waarom spontaan?
Huwelijksfoto’s vandaag mogen (moeten) spontaan zijn. Waarom eigenlijk? En kan dat eigenlijk wel? Spontane huwelijksfoto’s maken op een dag waarop je weinig tijd hebt en een fotoshoot duidelijk op je planning staat. Is dat dan wel “spontaan”? Met andere woorden, wat bedoel ik als ik zeg dat ik als huwelijksfotograaf “spontane huwelijksfoto’s” wil maken?

De meeste mensen die huwen en een huwelijksfotograaf engageren zijn geen ervaren fotomodellen. Stel dat je huwelijksfotograaf bij de start van je fotoshoot zou zeggen ; “doe maar wat spontaan” dan krijg je alles behalve spontane huwelijksfoto’s, want je zou jezelf geen houding weten geven en erg bewust zijn van jezelf. Met ander woorden, je gaat dan juist heel erg poseren. Een ervaren huwelijksfotograaf gaat jullie dus zo sturen en jullie net die dingen laten doen zodat poseren niet meer aan de orde is. Geen grote scenario’s hoor, maar speelse opdrachten waarvan de huwelijksfotograaf weet dat hij de huwelijksfoto’s kan maken die hij nodig heeft, omdat het huwelijkspaar, al is het maar voor enkele tellen de trouwfotograaf en zijn camera zal vergeten.

Spontane huwelijksfoto’s krijg je met een ervaren huwelijksfotograaf die weet waar hij mee bezig is en weet welke huwelijksfoto’s hij wil maken.

Tijdens de ceremonie, thuis enzovoorts werk ik journalistiek. Dat wil zeggen, ik maak beelden zonder in te grijpen. Op die manier krijg ik vanzelf spontane huwelijksfoto’s die de sfeer en emoties van julie huwelijksdag vastleggen.

Check hier snel of ik je trouwdatum nog vrij ben.